A Regen regenerációs ital története

A sportszakemberek már meggyőzték a szabadidő-sportolókat arról, hogy a víz önmagában nem elég intenzív edzéshez de a regeneráló italt még mindig feleslegesnek tartják.

A regenerációs italokat ebéddel, vacsorával vagy valamilyen egyéb étellel helyettesítjük, amit a zsebünkben vagy az autónk csomagtartójában találunk.

Ez addig rendben is van, amíg nem kezdünk el igazán intenzíven, hetente több mint három alkalommal edzeni. Ekkor válik igazán fontossá, hogy az edzés utáni első 20 - 30 percben megfelelő tápanyagokat fogyasszunk.

IZOTÓNIÁS ÉS REGENERÁCIÓS ITAL - MINDEN, AMIRE SZÜKSÉG VAN

Az edzés közben fogyasztott szénhidrát ital és a regenerációs ital az állóképességi sportolók két legfontosabb táplálékkiegészítője, becsléseink szerint  e kettő fedezheti a szükségletek 90%-át.

A regenerációs ital por alakú táplálék, amely a leghatékonyabb felszívódást biztosítja.

Miután elemezték a piacon lévő regenerációs italokat, azt találták, hogy szinte nincs olyan ital, amely figyelembe venné az emberi fiziológiára vonatkozó kutatások eredméyeit  a pihenési és regenerációs fázisban.

A regenerációs italok fő hiányosságai a sport italokhoz hasonlóan a nem megfelelő összetevőkből és a makrotápanyagok nem megfelelő arányából adódnak.

A  jelenleg elérhető regenerációs italok nem győztek meg őket, ezért úgy döntöttek, hogy elkészítik a sajátjukat.

FEJLŐDIK AZ EDZÉSELMÉLET - DE A REGENERÁCIÓS ITALOK  NEM FEJLŐDNEK VELEI

Az Nduranz-nál ezúttal az összetevők helyett az arányokkal kezdték.

Sok regenerációs ital még mindig a fehérje és a szénhidrátok 1:4 vagy akár 1:5 arányát ajánlja a megfelelő fehérjeszintézishez és a glikogénkészletek feltöltéséhez. Ez az arány a hosszú (általában kerékpáros), gyakorlatilag egész nap tartó edzésekhez igazodik, amelyek során nagy mennyiségű szénhidrátot kell fogyasztani alacsony fehérjetartalom mellett. Két hatalmas adagolókanállal, amely 20 gramm fehérjét és gyakran több mint 100 gramm egyszerű cukrot jelent.

A gyors felszívódás miatt a legtöbb regenerációs ital alapja a glükóz. Ez az összetétel azonban elavult ismereteken  alapul, mivel a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a különböző cukorfajták nemcsak gyorsabban szívódnak fel, hanem nagyobb hatékonysággal képesek a különböző glikogén raktárak feltöltésére.

A glikogén a májban és az izmokban raktározódik. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a maltodextrin és a fruktóz kombinálásával lehet a leghatékonyabban feltölteni mind a máj, mind az izmok glikogén raktárait az edzés utáni regenerációs időszakban.

regenerációs ital állóképességi sportolóknak
A glükóz és a fruktóz megfelelő aránya optimális az izom- és máj glikogén feltöltéséhez intenzív edzés után.

HOGYAN ÉRHETJÜK EL A LEGJOBB FELSZÍVÓDÁST EDZÉS UTÁN?

Ugyanúgy, ahogyan az izotóniás italok és az edzés közben elfogyasztott tápanyagok esetében is.

Edzés után is érvényes a  szabály, hogy csak azok az anyagok szívódnak fel, amelyekre a szervezetnek szüksége van.

A Regen akár 30 gramm minőségi fehérjét és 50 gramm szénhidrátot tartalmaz, amely maltodextrin és fruktóz komertbinációja 1:0,8 

A Regen segítségével olyan italt akartak kifejleszteni, amely a lehető leghatékonyabban tölti fel a máj és az izmok glikogénjét, és a lehető leggyorsabb regenerálódást teszi lehetővé, valamint a lehető leghatékonyabban csökkenti a stresszhormonok szintjét.

Hosszú edzések és nem megfelelő tápanyag ellátás esetén a stressz hormonok szintje a nap hátralévő részében sem csökken jelentősen, ennek következtében  kimerültnek és motiválatlannak érzed magad.

A vércukorszint gyorsabb stabilizálódásával és feltöltött glikogén raktárakkal az immunrendszer jobban működik, és a test könnyebben áll vissza, a normál működésre.

Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 g
Eredeti ár10.000 Ft Akciós ár7.000 Ft
- 3.000 Ft
Nincs még vélemény
Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 g
Eredeti ár17.900 Ft Akciós ár14.300 Ft
- 3.600 Ft
1 vélemény

Ha edzés után regenerációs italt, és közben izotóniás italt vagy energia gélt fogyasztasz, segítesz a szervezetednek lerövidíteni az edzés utáni kritikus időszakot .

A 30 gramm fehérje és 50 gramm szénhidrát aránya szintén megfelelő a rövid, de intenzív, az izomszövet lebontását kiváltó edzés (pl. sprint triatlon) után..

A tejsavófehérje-koncentrátum tartalmazza a teljes aminosavprofilt, magas leucin (fehérjeszintézist kiváltó aminosav) és glutamin (a vázizomzat kulcsfontosságú összetevői) tartalommal. Az összes fehérjetípus közül a tejsavó büszkélkedhet a legmagasabb immun- és növekedési faktorral, valamint magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal.

regenerációs ital állóképességi sportolóknak

Az intenzív edzések utáni megfelelő regenerálódás létfontosságú az immunrendszer és a szervezet normális működése szempontjából.

LAKTÓZ

Itt van egy kis probléma.

A tejsavó fehérje az optimális választás, de hogyan tolerálják a laktózérzékenyek?

Úgy döntöttek, hogy különböző koncentrátumokat tesztelnek, és megpróbálják megtalálni a  legjobb minőségűt, amelyikre a legkevésbé panaszkodtak a tesztalanyok.

Az irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedők voltak a legértékesebb információforrásuk..

Egy gyenge minőségő fehérjeforrást választani (egyes gyártók a szójából élnek-halnak) értelmetlen lenne, főleg ha még hozzá kell adni a szükséges enzimeket, ezért inkább egy jó minőségűt választottak, A prototípus tartalmazza mindkét kulcsfontosságú enzimet, a laktázt és a bromelain-t. A fruktóz és a maltodextrin arányát többször megváltoztatták, amíg olyan összetételt nemkaptak, amely az emberek túlnyomó többségének megfelel.

A Regen regenerációs ital nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat. viszont tartalmazza a szükséges elektrolitokat, arra az esetre, ha edzés közben elfelejtenél izotóniás italt inni.

Hosszas tesztelés után úgy döntöttek, hogy a tejsavó koncentrátum helyett tejsavó izolátumot használnak, amely sokkal könnyebben emészthető a laktózérzékenyek számára.

A Regen kiváló minőségű összetevőket tartalmaz, és a tejsavóizolátumot, alacsony hőmérsékletű technikával állítják elő, amely nem koagulálja a kulcsfontosságú mikrotápanyagokat.

regenerációs ital állóképességi sportolóknakIntenzív edzés után a regenerálódás az első dolog, amire gondolni kell.

A KEVESEBB TÖBB - KIVÉVE A REGENERÁCIÓBAN

Miért olyan fontos a regeneráció?

A megfelelő regeneráció rendszeresebb és intenzívebb edzéseket tesz lehetővé, ami jobb eredményekhez vezet..

A piacon kapható regenerációs italokkal az a probléma, hogy nem követik a regeneráció alapvető logikáját.

Amikor a szervezet a nagy mennyiségű szénhidrát ellenére (amely csak egy transzportert céloz meg, a glükóz esetében általában az izmokban lévő glikogént) nem kap megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, két dolog történik.

  • Ha a glikogén csak részben van feltöltve, a másnapi edzés során a teljesítmény nem lesz optimális, mert a szervezetnek nem lesz elég energiája.
  • Fáradtság jelentkezik a felesleges metabolitok, stresszhormonok és serkentő neurotranszmitterek következtében..

Az állandó fáradtság annak a jele, hogy a szervezet nem jutott hozzá a szükséges tápanyagokhoz sem edzés közben, sem edzés után.

A mindennapos edzés krónikus fáradtsághoz és végül kiégéshez vezet. Vírusfertőzések, mikrosérülések, alacsony fokú gyulladások sérülésekhez és krónikus betegségek kialakulásához vezetnek. (ha nincs megfelelő regeneráció)

Az immunrendszer csökkent működése mellett a stresszhormonok megnövekedett szintje is hatással van az izmok regenerálására és növekedésére.

A szervezet a túl sok munka, a rendszertelen táplálkozás és a változó bioritmus miatt egy gyulladásos fázisában van, amelyben az immun hordozók közötti kommunikáció korlátozott. Ez az izomszövet felgyorsult lebontását (katabolizmus) eredményezi, amelyet a szervezet normál esetben a sürgős esetekre folyamatokra használ fel.

regenerációs ital állóképességi sportolóknakA megfelelő tápanyagok hiánya számos egészségügyi problémához vezet.

ÚJ FEJLESZTÉSEK, AMELYEK A SZERVEZET SZÁMÁRA NEM JELENTENEK PLUSZ MUNKÁT

Az izotóniás italhoz hasonlóan a Regen is egyedülálló.

Ez az első olyan ital, amely kétkomponensű szénhidrát keveréket tartalmaz. Maltodextrint és fruktózt 1:0,8 arányban.

Tudományos bizonyítékok alapján az izom- és máj glikogén feltöltésének ez a  leghatékonyabb módja, és nincs szükség nagy mennyiségekre. amitől  később kellemetlenül érezhetjük magunkat..

A magas fehérjetartalom hatékonyabban regenerálja az izomrostokat, és a  szervezet,  nem szenved hiányt a kulcsfontosságú tápanyagokból, és nem az izomszövet lebontásával pótolja őket.

Egy olyan regenerációs ital, amely a rendelkezésre álló szénhidrátok mellett megfelelően magas fehérjetartalmú, tökéletes táplálék, amennyiben követ néhány olyan alapelvet, amelyeket éppen a magától értetődősége miatt, eddig figyelmen kívül hagytak.

A Regen nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, színezékeket vagy ízfokozókat - és minden íz természetes eredetű.
regenerációs ital állóképességi sportolóknak
A Regen a legkorszerűbb regenerációs ital, amely a legújabb tudományos eredményeken alapul.
Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 g
Eredeti ár10.000 Ft Akciós ár7.000 Ft
- 3.000 Ft
Nincs még vélemény
Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 g
Eredeti ár17.900 Ft Akciós ár14.300 Ft
- 3.600 Ft
1 vélemény
További olvasnivaló:
Az Nduranz tőrténete
Tim Podlogar a world tour-on

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár17.500 Ft
- 5.201 Ft
2 vélemény