A FOLYADÉKVESZTÉS HATÁSAI A FIZIKAI TELJESÍTMÉNYRE

Sokszor beszéltünk a folyadékpótlás (például az Nrgy Unit Drink) fontosságáról az állóképességi sportokban, de gondoltál már arra hogy miért - a folyadékvesztés miatt? Tudtad, hogy a kiszáradás miatt elvesztett testtömeg minden 1% -a 5 BPM-mel emeli a pulzusod

Egy tanulmányban. a résztvevők 5 km-es emelkedőt teljesítettek időre, megfelelő hidratáltság esetén (16,6 ± 2,3 perc), 5,8% -kal gyorsabban, mint enyhén dehidratálva (17,6 ± 2,9 perc). Ezen túlmenően, ha a folyadékvesztés eléri a kritikus 8%-ot, azon kívül hogy rendkívül egészségtelen , a kimerültségig eltelt idő 121 percről 55 percre csökken.

A legjobb tanács, amit adhatunk - hidratálj, hidratálj, hidratálj. Nem csak az edzés vagy a verseny alatt, hanem azt megelőzően, és ne csak az állóképességi edzés előtt (például egy maratonon), hanem egy HIIT vagy más magas intenzitású edzés előtt is: 

Ne felejtsd el, hogy amikor szomjasnak érzed magad, már értékes perceket vesztettél. Nem is beszélve a belső szervekre, az általános közérzetre és a gondolkodásra gyakorolt ​​negatív hatásokról. Tanulmányok negatív összefüggést mutattak a memóriával,  koncentrációval, problémamegoldással, de még a szorongással és a libidóval is. Végülis nem azért edzünk, hogy minden helyzetben jobban teljesítsünk?


---> https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3867084/
---> http://www.humankinetics.com/excerpts/excerpts/dehydration-and-its-effects-on-performance

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár17.500 Ft
- 5.201 Ft
2 vélemény