Sporttáplálkozás edzés közben és után - Meet Nduranz

Sporttáplálkozás edzés közben és után

Minden állóképességi sportoló, mind profi, mind amatőr, előbb vagy utóbb rájön sportolói pályafutása során, hogy a sporttáplálkozás edzés közben és után döntően befolyásolja a közérzetet és a sporteredményeket.

Az olyan sportágaknál mint a kerékpározás, futás és tratlon amelyek hosszú és sokszor magas intenzitású edzéseket igényelnek, a versenyekről nem is beszélve, szinte elkerülhetetlen a táplálék kiegészítők használata. Különösen nagy intenzitásnál, verseny vagy intervallok közben, normál étkezéssel nem tudjuk beviini a szökséges energiát.

A piacot elárasztják a kölönböző sokat igérő termékek de ha jobban megvizsgáljuk őket gyorsan rájövünk, hogy ezek a termékek sem összetevőkiet sem az összetevők mennyiségét és arányát tekintve sem felelnek meg a hatékony kiegészítők ismérveinek.Szerencsére sok sportoló gyorsan rájön arra, hogy nem mindegy, hogy milye kiegészítőt használ.

Azért hoztuk létre az Nduranz termékeket, hogy ne kelljen tovább keresnetek a megfelelő kiegészítőt. Megteremtettük azokat az edzés közbeni és utáni kiegészítőket melyek a legújabb tudományos kutatásokon alapulnak és a legjobb összetevőket tartalmazzák

Az Nduranz sport táplálékkiegészítők elsősorban állóképességi sportolónak készültek, akiknek a sportág jellegéből adódóan nagy szükségük van a megfelelő tápanyagokra edzés közben és után is.

Kovács Gyula és az edzés közben és után használt Nduranz termékekkel.

Mire van szükség edzés közben?

A 60 percnél hosszabb fizikai tevékenységekhez szénhidrátfogyasztás szükséges, különben teljesen kimerítjük az izmok és a máj glikogénraktárait, és elfogy az energiánk.

Az edzés során a szervezetnek cukorra van szüksége, amely a fő energiaforrás. A legegyszerűbb cukor, a glükóz, gyorsan energiává alakul a szervezetben.

Azonban ha csak glükózt fogyasztunk önmagában, nehezen tudunk több mint 60 g szénhidrátot bevinni, ami kevesebb, mint az ajánlott 90 gramm / óra, Ez az a mennyiség, amire a legképzettebb sportolóknak szüksége van,

A válasz a fruktózban rejlik. Ha a glükózt és a fruktózt kombináljuk, mindkét szénhidrát transzportert használhatjuk a szervezetben (SGLT1 és GLUT5), ami lehetővé teszi, hogy emésztési problémák nélkül óránként 90 gramm szénhidrát tudjon felszívódni.

Az Nduranz termékek glükózt (maltodextrint) és fruktózt tartalmaznak 1: 0,8 arányban, amit a modern kutatások alapján a legjobb arány az optimális szénhidrát felszívódáshoz

Izotóniás ital Nrgy Unit Drink - 1500 gIzotóniás ital Nrgy Unit Drink - 1500 g
Nduranz HMB

Megfelelő hidratálás edzés közben.

A hosszan tartó fizikai aktivitás során elengedhetetlen, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk.

Ha a fizikai aktivitás során nem iszunk elegendő folyadékot, akkor a testünk elkezd felhevülni, ami közvetlen hatással van a fizikai teljesítményre,a közérzetünkre és a sportteljesítményünkre.

Fontos megjegyezni, hogy súlyos egészségügyi következményei is lehetnek.

Azonban arra is ügyelnünk kell, hogy ne igyunk túl sokat sem, mivel a túl sok folyadék különösen a tiszta víz felhígíthatja az elektrolitok koncentrációját a vérben, ami súlyos szövődményekhez vezethet, például hyponatremia vagy a só túl alacsony szintje.

Elektolit pótlás

A nem kívánatos állapotok, például a hiponatrémia elkerülése érdekében ásványi anyagokat vagy elektrolitokat is fogyasztanunk kell a folyadékkal együtt.

Az elektrolitok (nátrium -klorid, kálium, kalcium és magnézium) nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, és gyakorlatilag minden létfontosságú funkció működésében részt vesznek.

Különösen az állóképességi sportolók számára intenzív edzés során nagyon fontos, hogy pótoljuk azokat az elektrolitokat, amelyeket az izzadással veszítünk el.

Az Nduranz termékek az elektrolitok speciális keverékét tartalmazzák, amelyek a lehető legmegfelelőbbek hogy visszaállítsák a vér megfelelő elektrolit koncentrációját. Ez azt jelenti hogy több sót és kevesebb más ásványi anyagot, például magnéziumot  tartalmaz.

Športna prehrana med in po treningu - energijski gel Nrgy Unit Gel

 Az Nrgy Unit Gel minden szükséges elektrolitot tartalmaz, amit edzés közben pótolni kell.

Hogy előzzük meg az izomgörcsöt?

Az Nduranz két fő küldetést tűzött ki maga elé.

Az első küldetés az, hogy kiváló minőségű terméket hozzon forgalomba, amelyek a legújabb tudományos kutatásokon alapulnak, és céljuk az állóképességi sportolók speciális igényeinek kielégítése.

A második küldetés a sportolók képzése és a mítoszok eloszlatása, amelyek megtévesztőek lehetnek a legmegfelelőbb étrend vagy táplálékkiegészítők kiválasztásában.

Az egyik ilyen mítosz a magnézium mítosza, amely szerint a magnézium megakadályozza az izomgörcsöket. Bár ez a vélekedés a sportolók körében elterjed de egyetlen tanulmány sem tudta igazolni a magnézium és az izomgörcsök közötti pozitív kölcsönhatást.

Akor mire is van szükség?

Az izomgörcsök elkerülésének legjobban bevált módja az, hogy elegendő szénhidrátot fogyasztunk edzés előtt, alatt és után.

Az Nrgy Unit Drink sportital biztosítja a szénhidrátot, maltodextrin és a fruktóz optimális kombinációjában, valamint elektrolitokat, amelyeket verejtékezéssel veszítünk el. Kombinálható a Nrgy Unit Gel-lel, amely ugyanazt a szénhidrát és elektrolit kombinációt tartalmazza.

 

Prehrana med vadbo - športni napitek Nrgy Unit Drink

 Az Nrgy Unit Drink sportital megfelelő mennyiségű és koncentrációjú szénhidrátot és elektrolitot tartalmaz az állóképességi sportolók számára intenzív fizikai aktivitás során.

Mit kell a regenerációhoz?

A tapasztalt állóképességi sportolók jól tudják, hogy minden edzés az előző edzés utáni regenerációval kezdődik.

A megfelelő regeneráció biztosítja, hogy gyakrabban és több energiával edzhessünk. Izmaink edzés után regenerálódjanak és alkalmazkodjanak. A stresszhormonok szintje megfelelő, ami biztosítja az immunrendszer működését. Így elkerülhetjük a sérüléseket.

A megfelelő regenerációhoz három feltételnek kell teljesülnie: fel kell tölteni a glikogénraktárakat, ki kell váltani az izom regenerálódását és alkalmazkodását, és megfelelő hidratációt kell biztosítani.

PAz Nduranz cég kifejlesztette a Regen regeneráló italt, amely mindhárom feltételnek minőségileg megfelel.

Palumby Zsombor a Regen regeneráló itallal gondoskodik a edzés utáni regenerációról.

Hogyan lehet felgyorsítani az izomregenerációt?

Egy megerőltető edzés után a leggyorsabb és a leghatékonyabb izomregenerációhoz elengedhetetlen, hogy a megfelelő tápanyagokat, az edzés után a lehető leghamarabb, ideális esetben 30 percen belül fogyasszuk el.

Az izmoknak fehérjére van szükségük a regenerációhoz.

Kevésbé ismert az a tény, hogy a szervezetnek szénhidrátra is szüksége van az izmok regenerálásához, mert üres glikogénraktárak esetén a regeneráció még nagy mennyiségű fehérje fogyasztása esetén sem lesz olyan sikeres.

Végül a hidratáció is döntő fontosságú, mivel az elektrolitok megfelelő koncentrációja a vérben elengedhetetlen a szervezet normális működéséhez.

A Regen regeneráló ital minőségi fehérjeforrást tartalmaz: tejsavó izolátum formájában, a maltodextrin és a fruktóz optimális kombinációját, valamint az izzadással elvesztett elektrolitokat.

regen  + shaker gratis
A Regen regeneráló ital  gyors és hatékony regenerációt biztosít megerőltető edzés után.

Meet Nduranz Csomag

Hogyan gondoskodjunk a megfelelő sporttáplálkozásról edzés közben és után?

Összeraktuk nektek a Meet Nduranz csomagot, amely tartalmazza a Regen regeneráló italt, a Nrgy Unit Drink sportitalt és a Nrgy Unit Gel energia géleket..

A Meet Nduranz csomag minden állóképességi sportolónak ajánlott, akik minőségi kiegészítőket szeretne használni edzés közben és után, a legújabb tudományos kutatásoknak megfelelően.

 

 

A Meet Nduranz csomag gondoskodik a sporttáplálkozás minden igényéről edzés közben és után.
Izotóniás ital Nrgy Unit Drink - 1500 gIzotóniás ital Nrgy Unit Drink - 1500 g
Nduranz HMB
400 kalória90g szénhidrátEnergia gélEnergia zseléIzotóniás italRegenerációs ital

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár15.400 Ft
- 7.301 Ft
3 vélemény