Palumby Zsombor az SVS Pro Team versenyzője és a 4Endurance Magyarország közös munkája 2021-ben.

 A 4Endurance és Nduranz termékekkel lassan egy éve ismerkedtem meg, egy (akkor még csak) kilátásban lévő együttműködés első lépéseként 4Energy géleket teszteltem. Bevallom az akkori íz-palettának csak néhány darabja volt kedvemre való, de azt pont elégnek is gondoltam, hiszen hatásában teljesen megfelelt. A további termékek tesztelésére kicsit várnom kellett, de megérte mert rögtön prototipus darabokat is kaptunk az Nduranz Ngry Unit Gel géljeiből és az új (akkor még) RegN nevú fehérjéből. 

Számomra innentől volt igazán egyértelmű, hogy jól választottunk mikor a megállapodtunk a 4endurance csapatával. Az új Nrgy Unit paletta kiválóan sikerült: a Nrgy Uint Gel, az Nrgy Unit Drink és a Regen ízvilága és hatása nagyon magas szintet képvisel. 


Itthon meglehetősen kevés példa van arra, hogy egy cég bármely területen is, de ilyen vállszélességgel beálljon kerékpáros csapatok mögé. A 4endurance-nál komolyan gondolják a termékfejlesztést és az élsportba fektetett támogatás szükségességét, a csúcsfelhasználók visszajelzéseit. A 4Endurance támogatásával és palettájával az edzésmunkám és versenyeim energia ellátása szintet lépett, innentől rajtam áll, hogy hogyan hasznosítom mindezt. Néhány általam használt termék és felhasználási terület:

Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 g
Eredeti ár10.000 Ft Akciós ár7.000 Ft
- 3.000 Ft
Nincs még vélemény
Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 g
Eredeti ár17.900 Ft Akciós ár14.300 Ft
- 3.600 Ft
1 vélemény

Edzéseimen mindig kerül a zsebbe néhány 4Endurance 4Energy (20g ch) és Nduranz Nrgy Unit Gel (45g ch) gél. A 4Energy gélek közül az almás és ananászos ami könnyen csúszik nálam, ideális a több sorozatot tartalmazó résztávos edzések közbeni visszatöltésre. Az Nrgy Unit gélek ízvilága nekem abszolút Top, a mangós a kedvencem és helytakarékosság/energia tartalom szempontjából ez a jobb választás a 4Energy-hez képest, viszont érdemes kitapasztalni, hogy kinek mennyire bírja a gyomra a hirtelen magas ch bevitelt. Nekem nagy mennyíségű gél fogyasztás után sem volt problémám még velük, egyedül a 4Energy Turbo koffeines gél tud néha megbolygatni, ha nem iszom hozzá eleget.

A kulacsokba az Nrgy Unit Drink izó kerül, itt a savanyúbb ízeket preferálom mint a citrom és narancs. Az ajánlott keverési arányok ízre nekem megfelelőek voltak, de kísérleteztem azzal is, hogy egészen sűrű oldatot készítettem (2-3x-os adag Nrgy Unit), hidegebb napokon magas intenzitás mellett, mikor kevesebbet iszunk de energiára szükségünk van ez jól működik és még csak nem is lesz ihatatlanul édes a kulacs tartalma. 


Edzés után a regeneráció első lépése a glikogén raktárak megfelelő visszatöltése és a fehérjebevitel. Erre az Nduranz Regen termékét használom.

Hosszú és intenzív edzéseim, versenyeim után tökéletes "menü". A magas szénhidrát tartalma miatt nagyon jól visszatölti a raktárakat ami sorozatterhelésnél elengedhetetlen. A fehérje tartalma pedig az izmok építéséért és karbantartásáért felel. Ennél a kombinációnál azért érdemes figyelni, mert izomtömeg növelő hatása is lehet. Jó hír, hogy már elérhető a Regen Lite is, ami szinte szénhidrátmentes. A két terméket használva optimalizálni tudjuk a regenerációt edzésterhelésünkhöz igazítva. 

Mindezen nagyszerű termékek mellett nem feledkezhetünk meg arról, hogy szervezetünk egészséges és sportban is hatékony működéséhez életet adó tápanyagra is szükségünk van így mindenkit arra buzdítok, hogy alapvetően a mindennapi életben minél több nem-módosított alapanyagot, zöldséget, gabonát, jó minőségű hús és tejterméket használjon ételei elkészítésében. Ha a testünk ilyen módon is megfelelően táplált és életerős, akkor a fent említett 4endurance és Nduranz termékek valóban abban fognak tudni segíteni, hogy a legeslegjobbat hozzuk ki magunkból. 

Végezetül pedig néhány szó az elmúlt évről, az első szezonról a 4Endurance támogatásával.

Az edzések minőségi energia támogatásával egész évben kiváló edzésmunkát tudtam végezni, az edzések nem lettek könnyebbek, de a magas intenzitású munkát és a sorozatterhelést sokkal jobban bírtam. Év elején kiemelt kategóriás XCO versenyeken szerepeltem majd idén másodszor is Elit férfi Maraton Országos bajnok lettem, majd később az első Short Track bajnokságon is a dobogó legfelső fokán végeztem. Megnyertem az XCO Európa bajnokság tesztversenyét Szerbiában és 71. lettem az XCO VB-n. A szezon végét különösen jónak érzem, az UCI C2-es Kassa Maratonon bajnoki színekben győzelmet szereztem, majd pedig itthon, Csömörön egy C1-es XCO viadalon kifejezetten erős nemzetközi mezőnyben harmadik helyen zártam az évet. 

Most jól megérdemelt pihenés következik, nyaralás a barátnőmmel és időtöltés a családdal, barátokkal, hogy aztán feltöltődve térjek vissza az edzésekhez és a téli felkészüléshez. 

Fotók: Vanik Zoltán Fotóriporter/Photojournalist /Bringasport.hu, Tarján Richárd, @kenesei beni, Palumby Zsombor

Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 500 g
Eredeti ár10.000 Ft Akciós ár7.000 Ft
- 3.000 Ft
Nincs még vélemény
Regenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 gRegenerációs Ital Regen | Prototype 2  - 1300 g
Eredeti ár17.900 Ft Akciós ár14.300 Ft
- 3.600 Ft
1 vélemény

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár17.500 Ft
- 5.201 Ft
2 vélemény