Stresszkezelés Swanson termékekkel

Lehet-e pozitív a stressz?.

A stressz mindennapi életünk része. Az iskolában, munkahelyen vagy magánéletben. Életünk során gyakran kerülünk konfliktushelyzetbe, nézünk szembe kihívásokkal vagy csak egyszerűen feszültnek érezzük magunkat. Ilyenkor bszélhetünk negatív stresszről, amely károsítja az  elménket és a  testünket. De ismerjük az eustress-t is (a mai latinul eu jót jelent), vagyis a pozitív stresszt, ami jobb teljesítményre és pozitív cselekvésekre ösztönöz.

A negatív stressz tünetei

A stressz különböző módon jelentkezik. A tünetek és következmények alapvetően testi és lelki jellegűek is lehetnek. Az előbbiek közvetlenül hatással vannak szervezetünkre és ennek következtében egészségünkre is. A mentális problémák azonban társadalmi életünket is befolyásolhatják. 

Fizikai szinten a stressz leggyakrabban fejfájás, fáradtság, megnövekedett pulzusszám és emelkedett vérnyomás formájában jelentkezik. A szervezet szinte megbéníthat minket, emésztési és hasonló problémáink lehetnek.

Pszichés szinten azonban ez leggyakrabban gyenge koncentrációban, fokozott ingerlékenységben, fáradtságban, depresszióban és álmatlanságban tükröződik. Előfordulhat étvágytalanásg vagy tólzott éhség is.

A nem megfelelő testsúly és a rossz étkezési szokások súlyosbíthatják az egészségügyi problémákat. A hajhullás, foghullás, bőrproblémák és a stressz egyéb külső jelei is gyakori kísérői a stresszes helyzeteknek.

Obvladovanje stresa z izdelki Swanson - distresNegativni stres ima lahko vrsto negativnih posledic, tako fizičnih kot psihičnih.

Ennek eredményeként semmihez sincs energiánk. Túlságosan érzelmessé válhatunk, nem látjuk az élet értelmét, és elveszíthetjük a motivációnkat. Ezt követi a zárkózottság, ingerlékenység és hasonlók. Ez utóbbi viszont problémákhoz vezethet emberi kapcsolatainkban, és számos konfliktushelyzetért lehet felelős..

Hogyan kezeljük a stresszt?

Sokszor nem tudjuk  elkerülni a stresszes helyzeteket. Főleg, ha családi körben vagy munkahelyen történnek. Fontos azonban, hogy szánjunk időt magunkra.

Néha ezt nehezebb kimondani, mint megtenni, de fontos, hogy szánjunk egy percet valamire, ami boldoggá tesz, nézzünk egy képet, ami inspirál minket, hallgassunk olyan zenét, ami ellazít, nyújtsuk ki a lábainkat egy rövid sétán vagy egyszerűen csak lélegezzünk pár mélyet.

Meg kell tanulnunk ellazulni, önmagunkra koncentrálni, és nemet mondani. Ha már a házi feladatnál tartunk –  gyönyörűen, és mondd, hogy én, én, én. Időt kell szánnunk a kikapcsolódásra és a jó közérzetre, főznünk valami jót, elmennünk az edzőterembe, a természetbe vagy egyszerűen csak pihenni..

Fontos az is, hogy gondoskodjunk társadalmi körünkről, hobbinkról, lelki és személyes fejlődésünkről. Saját magunk oktatására és az elme erősítésére. Csak egy erős elme képes megbirkózni a stresszel.

Obvladovanje stresa z izdelki Swanson - eustresA stresszkezelés nagyon fontos hosszú távú egészségünk szempontjából..

Ezek a táplálékkiegészítők, lehetnek segítségünkre

Ashwagandha

Az ashwagandhát évszázadok óta használják az indiai szubkontinens népi gyógyászatában a stressz kezelésére és csökkentésére.tu.

V zadnjem času pa obstajajo tudi raziskave, ki potrjujejo, da Ašvaganda niža stres in pomirja. Lahko bi dejali, da je od vseh tablet za pomiritev, naravna ašvaganda še najboljša izbira.

Számos  tanulmány kimutatta, hogy csökkentheti a tüneteket stressz- és szorongásos zavarokkal küzdő embereknél.

Egy 60 napos vizsgálatban 64 krónikus stresszben szenvedő ember bevonásával az ashwagandha csoport tagjai átlagosan 69 százalékkal csökkentették a szorongást és az álmatlanságot, szemben a placebo csoport 11 százalékkal.

Egy másik 6 hetes vizsgálatban az ashwagandhát szedők 88%-a számolt be a szorongás csökkenéséről, szemben a placebót szedők 50%-ával.

Obvladovanje stresa z izdelki Swanson - AšvagandaAz Ashwagandha kapszulában nagyszerű étrend-kiegészítő a stressz csökkentésére.

Asztaxantin

Asztaxantin - A kutatások összefüggést mutatnak az oxidatív stressz, az agy, a mentális egészség és az általános jólét között.

A szabadgyökök (reaktív oxigénfajták) és az antioxidánsok közötti egyensúly elengedhetetlen az egészséges élettani működéshez. Ha ez az egyensúly felborul, oxidatív stressz lép fel, ami károsítja a lipideket, a fehérjéket és a DNS-t..

A magas oxigénfogyasztású (a szervezetben lévő összes oxigén körülbelül 20%-a) agy nagyon érzékeny az oxidatív stresszre.

Az oxidatív stressz fokozódhat számos pszichiátriai rendellenességben, beleértve a szorongást és a depressziót. Valójában a hippokampusz és a frontális kéreg, a depresszió és a szorongás tüneteiben szerepet játszó agyi régiók súlyosan érintettek.

 A depresszióban szenvedő emberekkel végzett tanulmányok az oxidatív stressz markerek növekedését és az antioxidáns védekező képesség csökkenését mutatták ki. Érdekes módon az antioxidáns kezelésnek antidepresszáns hatásai vannak.

A Római Egyetem, a Molise és a Catania Egyetem neves kutatói által 661 idős ember bevonásával végzett 6 éves követési vizsgálat azt találta, hogy a magasabb plazma karotinoid-koncentráció alacsonyabb depressziós hangulattal jár.

Ez utóbbi nem asztaxantint, hanem koenzim Q10-et, E-vitamint, cinket és glutationt  (agaricus blazei) tartalmazott. Mindenesetre az asztaxantinnak, mint az egyik legerősebb antioxidánsnak, megvan a maga helye a stressz és a szorongás elleni küzdelemben.

Obvladovanje stresa z izdelki Swanson - AšvagandaAz asztaxantin egy természetes antioxidáns, amely megvédhet minket az oxidatív stressztől.

Az asztaxantin erős immunerősítő is.

Az immunrendszer a testönk egészségének védelmezője. Ez az első és talán az utolsó védelmi vonal a vírusok, baktériumok és más szerencsétlenségek ellen. Ha immunrendszerönk nem tud időben reagálni, könnyen bejuthatnak a szervezetébe a betegségek, amelyek leküzdhetetlen egészségkárosodást okozhatnak, ezért az immunválasz rendkívül fontos.

Sajnos  számos tényező befolyásolja immunrendszerünket és védekezőképességét.

A szervezetben túl sok szabad gyök által okozott oxidatív stressz károsan befolyásolhatja az immunválaszt. Erőteljes antioxidánsként az asztaxantin természetesen módon csökkentheti az oxidatív stresszt, és biztosítja az immunrendszer optimális működését.

Egy 2010-es vizsgálatban a La Haye Labs, Inc., a koreai Inha Egyetem és a washingtoni Washington Egyetem kutatói 42 egészséges nőt vizsgáltak, akik 8 héten keresztül asztaxantint használtak. Az asztaxantint használóknál a DNS-károsodás csökkenésének és az immunválasz javításának jelei mutatkoztak.

Shishandra

Az immunitás terén mutatott pozitív tulajdonságainak köszönhetően a Schisandra nélkülözhetetlen társunk, különösen az átmeneti időjárási időszakokban és télen.

A Schisandra egyre fontosabbá válik, mint érdekes eszköz a stressz kezelésében, és mint természetes antidepresszáns.

A Schisandra nem valami új felfedezés vagy divat.  A Szovjetunióban a schishandrát már az adaptogén növények közé sorolták, amelyek segítenek a stressz és a fáradtság, valamint a hideg és éjszakai megerőltetés okozta stressz elleni.

Obvladovanje stresa z izdelki Swanson - ŠisandraA Shisandra bogyó egy adaptogén, amely segít a stressz és a fáradtság kezelésében.

Reishi gyógygomba

A Reishi gyógygomba (Ganoderma lucidum) hagyományosan a gyulladások, láz elleni küzdelemben és a szervezet méregtelenítésében játszik szerepet.

A Reishi gomba erős antioxidáns, erősíti a légzést, gyulladáscsökkentő hatású és javítja a vérkeringést.

A szervezet "méregtelenítésére" és a máj támogatására is használják.

Néha a halhatatlanság gombájának is nevezik.

A Reishi gomba enyhíti az álmatlanságot, különösen akkor, ha az alvásproblémák olyan aktív elméből származnak, amely nem tud leállni. Hasonlóképpen, az éjszakai alvást megzavaró mentális izgatottság még ébrenléti órákban is szorongást vált ki, így a reishi gomba a nap 24 órájában hasznos.

Úgy tűnik, hogy a Reishi gomba a HPA-ra is hat azáltal, hogy javítja maguknak a mellékveséknek a működését, és alkalmas a szorongás enyhítésére.

Obvladovanje stresa z izdelki Swanson - Goba ReišiA Reishi gomba segít megbirkózni a szorongással és a depresszióval.

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár17.500 Ft
- 5.201 Ft
2 vélemény