Mire van szükség edzés után? - Regen Lite regeneráló ital

 

Úgy hangzik, mint egy alacsony cukortartalmú, alacsony zsírtartalmú termék reklámja, amely csodával határos módon segít a karcsú alak elérésében? Ez határozottan nem szándékunk. Ebben a cikkben az új Regen Lite-ot  szeretnénk bemutatni, és tisztázni, hogy kinek ajánlott és kinek nem.

Mit együnk edzés után?

Elsősorban a kereslet alapján döntöttünk egy kicsit más termék mellett. Tudjuk, hogy a sportolóknak még mindig szükségük van a szénhidrátokra a regenerálódáshoz, de előfordulhat, hogy a speciális étrenddel rendelkezők nem találtak maguknak megfelelő terméket a jelenlegi kínálatból. Az új Regen Lite regeneráló italról beszélünk, amely nem tartalmaz szénhidrátot vagy cukrot, vagyis egészen pontosan 100 grammonként csak 2,2 grammot.

A alacsony szénhidráttartalmat egy kiváló minőségű tejsavófehérje-izolátum és az elektrolitok kompenzálják. Tehát, ha figyelsz a szénhidrátbevitelre, és csökkenteni szeretnéd a kalóriabevitelt, akkor ez az ital tökéletes lesz a számodra.

Mi a helyzet azzal, aki nem követ speciális étrendet, és nem fontos neki az alacsony szénhidrátbevitel, a Regen Lite neki is megfelel?

Andreja gondolatai: Futás közben elgondolkodtam azon, hogy mit fogok enni a mai edzés után. Nyolc kilómétert tettem meg, a pulzusom a komfortzónámban maradt, de tudtam, hogy túl kevés fehérjét (de több mint elegendő szénhidrátot) fogyasztottam napközben. Nagyon izzadtam a meleg miatt. Ekkor gondoltam a Regen Lite-ra, mert tényleg,az optimális kombináció, ami minden szükségeset biztosít, lefekvés előtt. Az energia mellett a  hozzáadott elektrolitok (magnézium, só, kálium, kalcium) biztosítják az optimális rehidratációt, és biztosítják, hogy a szervezetl egyensúlyban maradjon.

Mire van szükség edzés után? - Regeneráló ital Regen Lite
A Regen Lite regeneráló ital ideális edzés utáni táplálékkiegészítő azok számára, akik szeretnének gondoskodni a fehérje bevitelrőll és pótolni az elektrolitokat mindezt alacsony szénhidrátbevitel mellett.

Miért fontos a fehérje edzés után?

Azt csiripelik a madarak, hogy a fehérjék, hosszú távon a sportolók legfontosabb szövetségesei, hiszen belőlük épül fel az izom . Ezért alapvető, hogy edzés után megfelelő mennyiségű fehérjét biztosítsunk a szervezetnek. Természetesen ezeket megfelelő étrenddel is bevihetjük, és akkor nem kell fehérjeporokat fogyasztanunk, de a mai életritmus mellett ez többnyire szinte lehetetlen. A regeneráló italt érdemes (akár szénhidrát tartalmú akár nem) azonnal edzés után elfogyasztani, nem fél vagy egy órával később. Ellenkező esetben bizonyára gyengébb lesz a regenerációnk és fáradtabbnak érezzük magunkat..

Amint már említettük, a Regen Lite kiváló minőségű tejsavófehérje-izolátumot tartalmaz. És bár nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a tejsavó -izolátum jobban javítja  a regenerációt, mint a koncentrátum, de laktóz -intolerancia problémák miatt az Nduranz ezt a fajta fehérjét választotta. Az Nduranz mindenekelőtt azt szerette volna, ha termékeket olyan üzemben állítsák elő, ahol a tejsavó eredetét igazolják, az aminosavprofil megfelelő, és a feldolgozási módszer megőrzi az összes fehérjefrakciót.

Az elektrolitok jelentősége

Mindannyian tudjuk, hogy az edzés során elektrolitokat is veszítünk, különösen meleg időben. bár nem olyan mértékben, mint azt régen gondoltuk. De továbbra is fontos, hogy fenntartsuk az elektrolit egyensúlyt a vérben. Mivel az izzadság elektrolit felépítése egészen más, mint a véré ezért, az Nduranz csak olyan elektrolitokat adott a Regen-hez és a Regen Lite -hoz, amelyeket valóban elveszítünk az izzadsággal. Pontosabban, a legtöbb ember verejtékéhez hasonló mennyiségű elektrolitot ad hozzá, így csak azt visszük be amire valóban szükség van

"A többi elektrolit előfordulása az izzadságban valójában rendkívül alacsony, ezért szinte nincs szükség a pótlásukra. A tény az, hogy az elektrolitok koncentrációja a kiszáradással együtt növekszik, ami azt jelenti, hogy jobb a hozzáférhetőségük." - dr. Tim Podlogar

Kinek alkalmas a Regen Lite regeneráló ital?

Regen Lite regeneráló ital ajánlott:

  • Mindenkinek aki speciális diétát követ  alacsony szénhidrát bevitellel.

  • Minden könnyebb edzéshez, (átmozgatás, regeneráló stb.), ahol alacsony a kalóriafogyasztás.

  • Könnyű étkezéshez napközben (tekintve, hogy remek az íze, desszert helyett is kiváló)

  • Speciális esetekre pl. versenyek elötti súlyvesztéshez.

  • Lefekvés előtti étkezésként.

Nduranz Regen Lite
A Regen Lite regeneráló ital alkalmas könnyebb edzésekhez, speciális diétákhoz a szénhidrátbevitel korlátozásával és lefekvés előtti étkezésként.

Kinek nem ajánlott a Regen Lite regeneráló ital?

A Regen lite regeneráló ital határozottan nem alkalmas azoknak, akik naponta többször edzenek, vagy kevesebb, mint nyolc órájuk van a regenerálódásra. Ekkor a szénhidrátok fogyasztása rendkívül fontos.  A versenyek előtt is csökkentjük a fehérjebevitelt és növeljük a szénhidrátok mennyiségét (carboloading). A versenyekhez hasonlóan a nehezebb edzésekhez is regeneráló szénhidráttartalmú italra van szükség. Ebben az esetben a Regen ajánlott, amely 30 g fehérjét és 50 g szénhidrátot tartalmaz.

A kalóriabevitel és az izomnövekedés

Annak ellenére, hogy a sportolók sok kalóriát veszítenek az edzések során, ez nem jelenti azt, hogy nem tudnak hízni, ami ronthatja az eredményünket a következő versenyen, mérkőzésen. A magasabb testzsír százalék általában rosszabb eredményt is jelent. A fogyás során azonban nagyon fontos, hogy elegendő fehérjét fogyasszunk. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a fehérje napi két -három alkalommal történő fogyasztása jótékony hatással van az izomnövekedésre. Emellett körülbelül 40 g fehérje lefekvés előtti javítja a regenerációt és felgyorsítja a fehérjeszintézist.

 

Nduranz Regen Lite
Az edzés utáni és a lefekvés előtti fehérjebevitel felgyorsítja a fehérjeszintézist. A Regen Lite kiváló minőségű tejsavófehérje forrás, hozzáadott elektrolitokkal.

 

Miért használd a Regen Lite regeneráló italt más regeneráló italok helyett?

Az Nduranz által kifejlesztett Regen Lite regeneráló ital szinte ugyan azokat az előnyös tulajdonságokkal rendelkezik mint a Regen regeneráló ital. Szemelőtt tartva a sportolók igényeit.

Az egyik előnye a kiváló minőségű tejsavófehérje izolátum, amely tartalmazza az aminosavak teljes spektrumát, amelyekre a szervezetnek szüksége van az izomzat újjáépítéséhez. Az izolátumot szigorú ellenőrzés mellett állítják elő, és csak a legtisztább összetevőket tartalmazza, ami manapság ritkaságnak számít a fehérjeporok világában. Ezek a fehérjék összetételükből adódóan azok számára is megfelelőek, akiknek tejsavófehérje fogyasztása után emésztési problémái vannak.

A termék további előnye az Nduranz által, számos teszt és tudományos tanulmány alapján, kifejlesztett speciális elektrolit keverék. Nem az a cél, hogy a szervezetet telítsük olyan elektrolitokkal, amelyekre nincs szüksége, hanem az, hogy csak azokat pótoljuk, amelyeket a verejtékkel elveszítünk.

A Regen Lite regeneráló Ital nem tartalmazza a Regen regeneráló ital speciális arányú szénhidrátkeverékét. Pontosan azért, hogy rendkívül alacsony szénhidráttartalmának köszönhetően, altarnatívát adjon  kifejezetten azokra a pillanatokra  amikor az alacsonyabb szénhidrátbevitel az optimális stratégia.

Kapcsolódó cikkek:

Sporttáplálkozás edzés közvben és után - Meet Nduranz

 

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár15.400 Ft
- 7.301 Ft
3 vélemény