Jobb anaerob teljesítmény

Az Nduranz egy olyan új terméket dobott piacra, amely a sporttáplálkozás világának egyik legrégebbi táplálékkiegészítőjén, a szódabikarbónán alapul.

Az Nrgy Unit Drink Buffer 1:0,8 arányú glükóz/fruktóz szénhidrátkeverék szódabikarbónával. Az eredmény egy olyan táplálékkiegészítő, amely segít jobban teljesíteni a laktátküszöb felett.

Napitek s sodo bikarbono in ogljikovimi hidratiSzeretnéd javítani az a laktátküszöb feletti állóképességed? Akkor ez a termék Neked való.
  • Növeli az állóképességet
  • Jobb teljesítményt biztosít a laktátküszöb felett
  • Csökkenti a savasodást
  • Erősebb és hosszabb sprinteket tesz lehetővé

Hogyan működik a szódabikarbóna?

A szódabikarbónának a koffeinhez hasonló ergogén hatása van. Egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy ez egy olyan kiegészítő, amely javítja a sportteljesítményt.

A szódabikarbóna egy kémiai puffer, amely segít szabályozni a szervezet pH-értékét. Más szóval, csökkenti a savasodást, amely az intenzív edzésből adódik, és az izmokban a jól ismert égő érzést, vagyis az izomfáradtságot okozza.

A szervezet pH-szintjének fenntartása lehetővé teszi, hogy az izmok hosszabb ideig magas intenzitáson dolgozzanak. Természetesen ez sem tart a végtelenségig, így a becsült teljesítmény növekedés valahol 3%-os lehet, ami a versenysportban igen jelentős javulásnak számít.

A szódabikarbóna a szervezet elsavasodásának gátlásával javítja a sportteljesítményt.

A szódabikarbóna egy sportoló étrendjében

Kevés olyan jól kutatott kiegészítő van, mint a szódabikarbóna. Valójában a tudósok már majdnem egy évszázada tanulmányozzák, és számos tanulmányt végeztek a hatékonyságának megerősítésére.

Az élsportolók arra használják, hogy viszonylag kis, de észrevehető különbséget érjenek el a sportteljesítményben magas intenzitásnál, azaz 3 és 12 perc közötti sprintintervallumoknál

Prednosti sode bikarbone za športnike A szódabikarbóna bevitelét egy-két órával az edzés előtt el kell kezdeni.

Ezért a szódabikarbóna hasznos a labdarúgástól a harcművészetekig minden sportágban,  Az állóképességi sportolóknak például abban segít, hogy javítsák teljesítményüket a sprintek és emelkedők befejezésekor.

A szódabikarbóna javítja a sportteljesítményt rövid, maximális intenzitású intervallumoknál.

A szódabikarbóna előnyei sportolók számára

A szódabikarbóna rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, sőt számos krónikus állapot és betegség kezelésére is használják míg a sportolóknak azért előnyös, mert ergogén hatása van, azaz javítja a sportteljesítményt.

 

Elsődleges célja a szervezet savasságának csökkentése, ami különösen az állóképességi sportolók számára nagyon fontos. A laktátküszöb feletti rendszeres edzés elsavasítja a szervezetet amely számos negatív következménnyel jár:

  • Állandót fáradtság és energiacsökkenés
  • Égő fájdalom az izmokban
  • Hosszú távú egészségügyi következmények

A szódabikarbóna fogyasztásával egyrészt javítható a sportteljesítmény, másrészt szabályozza a szervezet savasságát, ami számos előnyös hatással van az egészségére. A szódabikarbónának azonban negatív hatásai is vannak, amelyekkel érdemes tisztában lennii.

A szódabikarbóna számos előnnyel jár a sportolók számára, például növeli az állóképességet és csökkenti a szervezet savasságát.

A szódabikarbóna negatív hatásai

Bár a szódabikarbóna széles körben elismert, rendkívül hatékony, sőt gyógyító hatású táplálékkiegészítő (sokan rendszeresen fogyasztanak szódabikarbónát egészségügyi problémák orvoslására és betegségek kezelésére), nagy mennyiségben, különösen, ha a szervezet nem szokott hozzá, emésztési problémákat okozhat.

Ezért tanácsos hozzászoktatni a szervezetet és megnézni, hogyan reagál rá, mielőtt egy versenyen vagy fontos edzésen használnánk. Ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a kellemetlen következményeket..

A szódabikarbóna napi fogyasztása súlygyarapodást is okozhat, mivel a szódabikarbónában lévő nátrium fokozott vízvisszatartást okoz. Ezt jó észben tartani, különösen a versenyidőszakban, amikor minden kilogramm számít.

A szódabikarbóna fogyasztásakor fontos, hogy ne lépjük túl az ajánlott bevitelt, vagy azt fokozatosan, saját képességeiinknek és igényeinknek megfelelően tegyök.

A szódabikarbóna emésztési problémákat és súlygyarapodást okozhat.

A szódabikarbóna használata edzés közben

Ahhoz, hogy a szódabikarbóna sportteljesítményre gyakorolt pozitív hatásait kihasználhasd, már egy-két órával a verseny vagy edzés előtt érdemes bevenni. A verseny előtti ajánlott bevitel körülbelül 10 gramm szódabikarbóna.

Mivel célszerű a verseny előtti bevitelt több kisebb adagra osztani, és még jobb, ha a szódabikarbónát szénhidrátokkal együtt fogyasztjuk, hogy megkönnyítsük a szódabikarbóna emésztését, ideális, ha a verseny előtt két és egy órával egy-két adag Nrgy Unit Drink Buffer-t fogyasztunk.

Szódabikarbóna ajánlott bevitele

A szódabikarbóna ajánlott bevitele verseny vagy edzés alatt 5 gramm óránként, ami megfelel egy adag Nrgy Unit Drink Buffer-nek. Emellett 45 gramm szénhidrátot tartalmaz 1:0,8 glükóz-fruktóz arányban, így az óránkénti 90 gramm szénhidrát beviteléhez - ami az állóképességi sportolók számára az intenzív edzés során ajánlott bevitel - javasoljuk, hogy kombináld Nrgy Unit Drink-kel vagy Nrgy Unit Gél-lel.

Vegyél be 10 gramm szódabikarbónát két adagban edzés előtt és 5 grammot óránként edzés közben.

Szódabikarbóna más termékekkel kombinálva

Mint említettük, jobb, ha a szódabikarbónát szénhidrátokkal együtt fogyasztjuk, mivel így könnyebben emészthető. Az Nrgy Unit Drink Buffer az edzés közbeni optimális 5g szódabikarbónát és 45 gramm szénhidrátot tartalmaz 1:0,8 glükóz-fruktóz arányban (ez egy Nrgy Unit energiaegység). Az edzés közbeni energiabevitelre szolgáló más Nduranz termékekkel kombinálva így egyszerűen biztosíthatod a mikro- és makrotápanyagok optimális bevitelét.

Egy másik termék, amely nagyszerűen működik a szódabikarbónával kombinálva, a béta-alanin. Valójában mindkettőnek hasonló hatása van a szervezet pH-szintjének szabályozására, azzal a különbséggel, hogy a béta-alanin elsősorban az izmokra, míg a szódabikarbóna elsősorban a vérre hat. Bár nincs sok kutatás arra vonatkozóan, hogy hogyan működnek együtt, e két termék kombinációja nagyon szinergikus hatást fejthet ki.

Beta alaninBéta-alanin A szódabikarbóna és a béta-alanin egyaránt szabályozza a szervezet pH-értékét, ezért érdemes kombinálni őket.

A szódabikarbónát szénhidrátokkal és béta-alaninnal kombinálhatod.

Sportital szódabikarbónával

Az Nrgy Unit Drink Buffer lehetővé teszi, hogy a szódabikarbónát szénhidrátokkal kombinálva fogysszuk, így könnyebben emészthetővé válik. Az ital használható edzés előtt vagy közben, valamint napi szódabikarbóna bevitelre is, különösen, ha csökkenteni szeretnénk a szervezet savasságát.

Az Nrgy Unit Drink Buffer 45 gramm szénhidrátot tartalmaz adagonként 1:0,8 glükóz-fruktóz arányban, valamint 5 gramm szódabikarbónát.

A szódabikarbóna az egyik legjobban kutatott élelmiszer-adalékanyag a piacon, így nem kell aggódni amiatt, hogy ez nem egy újabb marketingfogás a marketingóriások részéről, akik minden évben előállnak egy új csodaszerrel.

A kérdés csak az, hogy Neked, szükséged van-e rá. Szeretnéd javítani a teljesítményed a laktátküszöb felett, vagy csökkenteni a szervezeted savasságát, hogy elkerüld az egészségügyi problémákat? Akkor a válasz igen. Egyébként nincs szükség szódabikarbónára.

Sportital szódabikarbónával

Mennyivel javítja szódabikarbóna az állóképességi sportolók teljesítményét?Izotóniás ital Nrgy Unit Drink - 1500 gIzotóniás ital Nrgy Unit Drink - 1500 g
Nduranz HMB

További olvasnivaló

Hány kalóriát égetnek el a profi kerékpárosok a versenyeken?

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár15.400 Ft
- 7.301 Ft
3 vélemény