Az Nduranz története

 Napjainkban az Nduranz egy egyre inkább elismert márka, amely a legmodernebb kiegészítőket készíti  állóképességi sportolók számára. Sok élsportoló már nagyszerű eredményekkel használja a termékeiket, és számuk napról napra nő. 

 De nem mentek mindig ilyen jól a dolgok. Mielőtt ilyen magabiztosan állhattak volna elétek, szeretett sportolóik elé, számos nehézséggel kellett megküzdeniük..

 Ez a Ö történetük. Egy történet, ami arra tanít, hogy nem érhet kudarc, amíg arra törekszel, hogy tanulj a hibáidból, és mindent bele adj, hogy elérd a céljaidat.

2013-2015: A NAIVITÁS IDŐSZAKA

 Az Nduranz 2013-as megalakulásakor, kevésbé a "legújabb kutatásokon", mint inkább a széles körben elterjedt tévhiteken alapult. Akkor még senki sem foglalkozott igazán azzal, hogy mit ajánlanak a sporttáplálkozási szakértők, és ez különösen igaz volt az állóképességi sportok területére.

 Ez volt az az időszak, amikor a gyártók egymást másolták, és csak a termékek nevei különböztek. illetve a recepteket változattták meg egy kicsit, hogy a jogi problémáktól megóvják magukat. Az ismert nagykövetek (pl. a Team Sky) döntő szerepet játszottak a márkákba vetett további bizalom kiépítésében, állításaikat egyszerűen elhitték, és soha nem kérdőjelezték meg.

Az Nduranz már akkor szerette volna a legjobb termékeket kínálni, állóképességi sportolóknak, de akkoriban egyszerűen nem volt meg hozzá a megfelelő tudásuk.

 Őszintén szólva Ők maguk is  a mainstreamben hittek, ami a termékeikben is tükröződött. Ahelyett, hogy saját formulákat fejlesztettek volna, egyszerűen átvették, amit az elismert óriáscégek csináltak. Majd kimentek tesztelni, hogy azt mondhassák a sportolóiknak, hogy a formulák rendben vannak, még ha ez nem is volt mindig így..

nduranz A 2013 és 2015 közötti időszak a sporttáplálkozás világának megismeréséről szólt.

2015-2017: A TAGADÁS iDŐSZAKA

 Az idő múlásával elkezdett növekedni a cég. Sportolóként indultak, majd vállalkozók lettek, és azt a kevés időt, ami megmaradt, a kutatásba és az eredmények ellenőrzésébe fektették.

 Ők maguk is mindig folyamatosan sportoltak, és idővel, ahogy sportolóként fejlődtek és versenyeztek, rájöttek, hogy az ügyfeleik által időnként jelzett gondok valódi problémát jelenthetnek. Gyomor-bélrendszeri problémákról, izomgörcsökről és gyors energiacsökkenésről beszélünk.

 Eleinte nem is gondoltak arra, hogy ezeket a gondokat a saját termékeik is okozhatják, és nem csak az előző napi rossz vacsora, a stressz, a túl kevés folyadék, a kevés alvás, az egész napos munka, vagy az étkezések kihagyása. Ami igaz lehet egy átlag emberre, de nem a profi sportolókra, akik tudják, mit csinálnak.

 Mielőtt megalkották volna a legjobb, állóképességi sportolóknak szánt, táplálékkiegészítőket, el kellett fogadniuk a hiányosságaikat.

 Ezután elkezdtek többet fektetni a kutatásba és fejlesztésbe. Frissítették a formulákat, és biztosak voltak benne, hogy ezzel majd  megoldják a sportolók problémáit.

 Abban is hittek, hogy a több jobb, ezért mindent belepakoltak a termékekbe, amit csak tudtak. Hidratáló italuk aminosavakat és sok elektrolitot is tartalmazott. Ennek meg kellett volna oldania a problémát, nem igaz? Nem. Csak rosszabb lett.


2017-2019: A NÖVEKEDÉS IDŐSZAKA

 Ebben az időszakban még nem láttak tisztán a hidratálással kapcsolatban. Bár egyedülálló termékcsaláddal rendelkeztek (gondosan válogatott összetevők, magas színvonalú gyártási technológia, természetes összetevők), de sajnos a formulák még mindig a "bro sience-en" alapultak..

( Bro sience: széles körben elterjedt de tudományosan nem igazolt állítások)

 A legnagyobb tévhitük az elektrolitokkal kapcsolatos mítosz volt.és figyelmüket nem is erre fordították. inkább a "speciális kiegészítőkre" összpontosítottak. Még egy sportorvossal is együtt dolgoztak, hogy segítsen nekik a termékek továbbfejlesztésében.

 Dolgoztak a VO2 max termékek és az aminosavkeverékek fejlesztésén is. Tisztában voltak a szénhidrátok fontosságával és a szervezet véges szénhidrátraktárának korlátaival. De ahelyett, hogy a bevitt szénhidrátok oxidációját optimalizálták volna, az edzés hatékonyságának javítására összpontosítottak, hogy elősegítsék a zsír oxidációját.

Nem volt könnyű eljutni idáig, de felnőttek a feladathoz

 A formuláik szénhidráttartalma, mint ma már tudjuk, nem volt optimális, és ezért érkeztek is folyamatosan a panaszok  emésztési problémákról, izomgörcsökről és a nagy intenzitású edzés közbeni hirtelen energiaszint csökkenésről.

about nduranz Rájöttek, hogy a szénhidrát anyagcserével kapcsolatos kutatások követésére van szükség ahhoz, hogy termékeiket olyan magas minőségűvé tegyék, mint amilyenek most.

2019-2021: HÜLYESÉGEKTŐL NEM LESZEL OKOSABB

 Az Nduranz termékcsalád további fejlesztésének ötlete, egy a közösségi médiában, egy nagyon idegesítő fiatal edzés-, anyagcsere- és élettani szakértővel, Dr. Tim Podlogarral  a szlovén kerékpárosok legnagyobb szaktekintélyével, zajló vita után született meg.

 Ez elgondolkodtatta őket...talán itt volt az ideje, hogy vita helyett inkább megkérdezzék tőle, hogy hajlandó-e együttműködni a termékek fejlesztésében. Ha az ő tanácsadójuk, szakértőjükk lenne, és nem csak egy idegesítő kocka, akkor együtt nagyszerű eredményeket érhetnének el. (Végül is, a konstruktív nézeteltérések és  az innováció előreviszik az emberi fajt.)

 Dr. Tim Podlogar csatlakozásával, elkezdhették a tudományt a gyártási szakértelmmel ötvözni, amivel létrehoztak egy olyan termékcsaládot, amellyel minden állóképességi sportoló eredményesen használhat..

 A céljuk mindig is az volt, hogy a legjobb minőségü termékeket biztosítsák az ügyfeleik és természetesen sajátmaguk számára is. Ki akar olyan termékeket eladni, amelyeket nem szeret és nem hisz bennük? Ezért felvették a kapcsolatot Timmel, és felajánlották, hogy egyszer és mindenkorra rendezzék a nézeteltéréseketll.

 Tim elfogadta a meghívásukat. A találkozó tanulsága az volt, hogy az előrelépés egyetlen módja az, ha a legújabb kutatásokra összpontosítanak. Ez azt jelenti, hogy minden új terméket Timnek jóvá kell hagynia, mivel ő a szaktekintély az edzés-anyagcsere területén.

""Nem szeretem tudósnak tekinteni magam. Én egy sportoló vagyok, aki a tökéletesség megszállottja. Ez hozott erre a  kutatási területére. Egyszerűen szenvedélyesen szeretem azokat az innovációkat, amelyek jobb sportteljesítményt eredményeznek. Legyenek ezek az én eredményeim vagy másé. Nem számít." Dr. Tim Podlogar

A gyomor-bélrendszeri panaszok és az izomgörcsök voltak azok a problémák, amelyeket meg akartak oldani, vagy legalábbis minimalizálni. Az első megújított termék egy sportital volt, amelyből végül létrehozták az Nrgy Unit Drink-et ..

Dr. Tim Podlogar minden szempontból a legmegfelelőbb személy volt erre a feladatra, tekintettel az állóképességi sportolókkal kapcsolatos hatalmas tapasztalatára és az Egyesült Királyságban, a Birminghami Egyetemen a szénhidrát-anyagcsere területén végzett doktori tanulmányai során szerzett ismereteire..

A prototípusokat a Human Performance Centre szakértőivel együttműködve tesztelték, ahol Tim a tudományos vezető. Csapatuk sportolóit is meghívták a prototípusok tesztelésére, köztük Alex Rhodes brit triatlonost, az Eppinger Team olasz MTB kerékpáros csapatot, a Belupo horvát futballcsapatot és Marco Ganassin olasz triatlonost is.

 A világklasszis sportolóktól kapott pozitív visszajelzések azt jelentették, hogy végre sikerült teljesíteniük a küldetésüket, hogy csúcsminőségű táplálékkiegészítőket hozzanak létre az állóképességi sportolók számára.

Az abszolút pozitív visszajelzések ellenére sem akarták idő előtt piacra dobni a terméket. Ezért  más sportolók véleményét is kikérték.Többek között a tiédet ist. És nem számít, hogy profi vagy szabadidős sportoló vagy, a Te visszajelzéseid mindig sokat jelentenek nekik.

Ezért létrehoztak egy a mindenki számára elérhető prototipust.

Végre eljutottak arra a pontra, hogy új sztenderdet állíthassanak fel a sporttáplálkozás világában.

MI MINDENBEN FEJLŐDTEK AZ ÉVEK SORÁN?

Rengeteg tapasztalatot szereztek a táplálékkiegészítők gyártásában, a legjobb formulák megtervezésében, a helyes tudományos megközelítés alkalmazásában, és abban, hogy ezt hogy juttassák el Nektek.

 Termékeik a legújabb kutatásokon alapulnak, és számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket a többi, állóképességi sportolóknak szánt táplálékkiegészítőtől.

The Nduranz Carbohydrate Ratio. A szénhidrát alapú termékkínálatukban bevezették az 1:0,8 maltodextrin-fruktóz arányt - ez az arány tudományosan bizonyítottan optimális mind a teljesítmény, mind a bélrendszeri komfort szempontjából.t.

Nduranz Electrolyte Mix. Az italok elektrolit-összetételét úgy választották meg, hogy megfeleljen azoknak az ásványi anyagoknak, amelyeket a szervezet ténylegesen elveszít az edzés során..

Nrgy Unit. Bevezették az Nrgy Unit-ot is, hogy a lehető legegyszerűbbé és legegyszerűbbé tegyék az edzéshez és versenyzéshez szükséges táplálkozás megtervezését.

Maximize Energy Availability. A regenerációs italoknál nem csak az izomglikogénnel foglalkoztak, hanem az egész test - a máj és az izom - szénhidrátraktárait is vizsgálták.

És végül, de nem utolsósorban olyan formulákat választottak, amelyek nem tartalmaznak mesterséges édesítőszereket, színezéket vagy bármi olyat, aminek nincs helye a termékekben

The man behind the science, Dr. Tim Podlogar.

 

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár17.500 Ft
- 5.201 Ft
2 vélemény