Abszolút VO2 max

A kerékpározás világában kevés adat olyan fontos, mint a VO2 max. Egyszerűbben fogalmazva, ez az a képességed, hogy az oxigént energiává alakítsd át. Ez a képesség számos tényezőtől függ. Egyes tényezőkre van ráhatásod, másokra nincs.

Mivel ez utóbbival nincs értelme foglalkozni, koncentráljunk arra, amin változtathatsz. Nagyjából két dologról van szó::

 • Edzés
 • Táplálékkiegészítők

Ha javítani akarod a VO2 max-odat, ne számíts csodaszerekre. Minden a minőségi edzésen múlik. De még a minőségi edzés is kevés lehet, ha nem célorientált..

Ennek érdekében összefogtunk Simon Cirnski edzővel, hogy egy háromhetes kerékpáros edzéstervvel segítsünk Neked a VO2 max növelésében.

Amikor a VO2 max növeléséről van szó, a táplálékkiegészítők nem tudnak csodát tenni. De segíthetnek elérni azt a 3-5 százalék fejlődést, amely a fontos pillanatokban jelentős különbséget jelenthet.

Az Absolute az új prémium termékünk, amely teljesen természetes összetevőkön alapul, és úgy terveztük, hogy segítsen az edzéseken és növelje a VO2 max-ot.

Egy profi edzésterv és a megfelelő táplálékkiegészítő a nyerő kombináció a VO2 max növeléséhez. A 4Endurance mindkettőt egy helyen kínálja!

vo2 max növekedés

Szeretnél többet megtudni a VO2 max-ról? Akkor olvasd el átfogó cikkünket a témában.

Absolute, a természetes kiegészítő a VO2 max növelésére

Az Absolute egy teljesen természetes, prémium minőségű táplálékkiegészítő a VO2 max növelésére, amely gondosan kiválasztott adaptogéneken és béta-alaninon alapul..

Az Absolute pozitív hatásai:

 • A szervezet oxigénellátásának javítása,
 • Csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét,
 • Jobb általános közérzet.

A szervezet oxigénellátásának javítása logikusan segít növelni a szervezet azon képességét, hogy az oxigént energiává alakítsa, de nem szabad elhanyagolni az Absolute stresszhormon kortizol csökkentő hatását sem.

Az állóképességi edzés ugyanis nagy fizikai terhelést jelent a szervezet számára, ami jelentősen megnehezítheti az edzéseket, és hosszú távon veszélyeztetheti az egészséget. Ha csökkented a stresszt, könnyebben tudsz majd a legmagasabb intenzitással teljesíteni, és jobban fogod érezni magad.

Azonban tisztában kell lenni azzal, hogy az Absolute nem varázsszer. Egy jó edzéstervvel együtt 3-5 százalékkal növelheted a VO2 max értékét, ezért fel kell tenned a kérdést, hogy ez mennyire fontos a számodra. Ha versenyezni akarsz, akkor ez jelentheti a különbséget az első és a 20. hely között, de ha csak az a célod, hogy élvezd a vasárnapi tekerést, akkor valószínűleg nincs szükséged egy ilyen kiegészítőre.

Növeld a VO2 max-ot

Az Absolute egy prémium, csúcskategóriás termék a VO2 max növelésére.

Az Absolute egy prémium minőségű, stresszcsökkentő táplálékkiegészítő, amely megkönnyíti az edzéseket, és segít 3-5%-kal javítani a VO2 max-ot.

Az edzőnk, Simon Cirnski

Simon tapasztalt kerékpáros edző, aki megszállottan törekszik az edzésfolyamatok optimalizálására. Profi és amatőr kerékpárosokkal, valamint "hétvégi harcosokkal" dolgozik.

Ideje nagy részét az edzésfolyamatok optimalizálásával és a kerékpárosok edzésével tölti, ezért saját laboratóriumot, a Human Performance Centre-t hozta létre, amelyet ennek a célnak szentelt. Ez lehetővé teszi számára, hogy alaposan megismerje a kerékpárost, és a legjobbat hozza ki belőle.

Kerékpár edző Simon CirnskiSimon Cirnski tapasztalt állóképességi edző, aki összeállított egy háromhetes edzéstervet, VO2 max.növelő edzéstervet.

Absolute - 4Endurance
Fusion - 90 kapszula
oxygenic run and bikeOxygenic Run & Bike - 60 kapszula
 

Bevezetés a VO2 max edzésbe

Bemutatunk egy háromhetes edzés programot, amelyet Simon Cirnski tervezett a számodra. A programot olyan amatőr kerékpárosoknak szól, akik szeretnék javítani VO2 max értéküket

VO2 max teszt

Az edzészóna beállításához először egy tesztet kell elvégezni. Ez az egyik első edzés a tervben. A tesztet elvégezhetjük az edzőpadon vagy a kerékpáron a szabadban..

A teljes edzés 75 perces, és a következő protokollt követi

 • 10 perc bemelegítés (könnyű tekerés)
 • 2 perc gyorsabb tekerés, hogy a pulzus egy kicsit emelkedjen.
 • 10 perc könnyű tekerés
 • TESZT: 6 perc teljes sebességű tekerés (vigyázz, hogy ne indulj el túl gyorsan, ne szakítsd meg az intervallumot - könnyebben megy felfelé).
 • Az edzés többi része könnyű tekerés
 • 10 perc levezetés (könnyű tekerés)

A VO2 max teszt adatainak elemzése

A teszt után nézd meg a kerékpárszámlálóban rögzített adatokat. A leggyakrabban használt online platformok a Garmin Connect, a Strava vagy a TrainingPeaks.

 A 6 perces intervallum adatai érdekesek számodra, amelyet teljes erőbedobással teljesítettél, vagyis az átlagértékek ebben a 6 percben.

Ha teljesítménymérőt használsz, meg tudod határozni a 6 perces intervallum átlagos teljesítményét. Ez a teljesítmény a tesztünk eredménye (TPower).

Ha futópadon tesztelsz, akkor az átlagos teljesítményhez körülbelül 10-20 wattot kell hozzáadnod, mivel futópadon több okból sem tudod ugyanazt a teljesítményt kifejteni, mint az úton.

A TPower értékéből kiszámíthatod az  edzés zónákat, amelyekre szükséged lesz. Hasznád segítségül az alábbi táblázatot..Ezek a zónák kifejezetten ehhez az edzéstervhez vannak beállítva.

 Zónák Zóna neve Intenzitás RPE – észlelt fáradtság szintje (1-10)
Zóna 1 Könnyű 0-40 % TPower 1
Zóna 2 Aerob állóképesség 41-60 % TPower 2-3
Zóna 2a Funkcionalna állóképesség 61-65 % TPower 4
Zóna 3 Izom állóképesség 66-78 % TPower 5-6
Zóna 4 Küszöb/FTP/MLSS 79-86 % TPower 7-8
Zóna 5 Nagy intenzitású zóna 87-100 % TPower 9-10
VO2 max VO2 max – Specifikus zóna 90-97 % TPower 9

Fontos tudnivalók a teszt elvégzéséhez és végrehajtásához:

 • A tesztet kipihenten kell elvégezni (pihenjen vagy végezzen könnyű edzést a teszt előtti napon)
 • Na dan testa moraš biti naspan/a.
 • Edzés előtt két-három órával egyél egy nagy adag ételt, hogy a tested elegendő energiát kapjon a teszt elvégzéséhez..

Napi állapotfelmérés

Minden reggel, 15 perccel felkelés után, az alábbi táblázat segítségével mérd fel általános közérzetét.

Ha a pontszám 5 vagy annál kevesebb, javasoljuk, hogy tarts egy nap pihenőt.

Ha a pontszám 6 vagy kevesebb, és intenzív edzés van betervezve, halaszd el  egy nappal, és végezz  egy rövid, könnyű edzést  az 1. és/vagy 2. zónában.

 

További információ

Az edzésterv 3 hétre van osztva, amelyet napi ütemterv követ. Minden napra van megadott edzésmennyiség (idő vagy távolság).

Az edzésterv  felvázolja, hogyan kell az edzést  elvégezni. A az edzésidő 15%-os +/- eltérése megengedett edzésenként. Ha több időd van, meghosszabbíthatod az edzést, egyébként lerövidítheted.

Háromhetes VO2 max edzésterv

Háromhetes edzésterv a VO2 max növelésére. Fontos, hogy pontosan kövesd a programot, és tartsd be a fenti tippeket.

A programokon való részvétel saját felelősségre történik. A program szerzőjétől senki sem követelhet kártérítést. Sérüléseket és betegségeket a sportolás előtt meg kell beszélni a kezelőorvossal. Ha rosszul érzi magát az edzés közben, azonnal hagyja abba a tevékenységet.

Abszolút fejlődés

Nincsenek csodaszerek a VO2 max növeléséhez. Keményen kell dolgoznod a fejlődésért, de egy jó edzéstervvel közelebb kerülhetsz a céljaidhoz.

Simon Cirnski 3 hetes kerékpáros edzéstervét a VO2 max növelésére olyan amatőr kerékpárosok számára tervezték, akik szeretnék teljesítményüket a következő szintre emelni. Természetesen ez még csak a kezdet, és a csúcsszintekig hosszú az út.

Táplálékkiegészítők szedésével tovább javíthatja VO2 max értékét, de ne várjon csodákat. Ez körülbelül 3-5%-os növekedést jelent, ami a kerékpárversenyzésben nem kevés, és jelentheti a különbséget egy jó és egy nagyszerű helyezés között.

Az Absolute táplálékkiegészítő nem csak a szervezet oxigénáramlásának növelésére, hanem a stresszhormon kortizol szintjének csökkentésére is hasznos. Mint tudjuk, az állóképességi sportok nagy fizikai megterhelést jelentenek a szervezet számára, ami csökkenti az edzés minőségét, és hosszú távon veszélyezteti az egészségét.

Egy jó edzésterv és egy kiváló táplálékkiegészítő kombinációja lehetővé teszi, hogy hatékonyan és egészségesen eddz, és elérd az abszolút VO2-maximumodat.

 

Táplálékkiegészítő a VO2 max növeléséhez

Ha növelni szeretnéd a VO2 max-ot, akkor elhivatottan kell edzened. Az abszolút az az extra lökés, amely segít növelni az oxigénáramlást, és csökkenti az intenzív edzés okozta stressz hatásait.

Absolute - 4Endurance
Fusion - 90 kapszula
oxygenic run and bikeOxygenic Run & Bike - 60 kapszula

További olvasnivaló:

Jobb anaerob teljesítmény

Több energia, kevesebb zsír

ird meg a véleményed

Legnépszerübb termékek

4Energy Gel - 24x 60ml Energia gélenergy gels orange
Eredeti ár17.040 Ft Akciós ár11.900 Ft
- 5.140 Ft
2 vélemény
30x SiS GO Isotonic Gel 60g Energia gél30x sis isotonic gel
Eredeti ár22.701 Ft Akciós ár17.500 Ft
- 5.201 Ft
2 vélemény